In 2017 werd het WK Darts 2018 afgewerkt, de finale werd dan ook gespeeld op 1 januari van het nieuwe jaar. De 25e editie van de PDC William Hill World Darts Championship werd uiteindelijk gewonnen door de Engelsman Rob Cross, hij wist in de finale af te rekenen met Phil Taylor. De verliezend finalist speelde dit avond zijn laatste wedstrijd in zijn carrière, maar ging met 7-2 ten onder. In de halve finale wist Cross al af te rekenen met de titelverdediger Michael van Gerwen.

Deelnemers

Aan het begin van het WK deden er maar liefst 72 spelers mee, waarvan 32 deelnemers zich rechtstreeks hadden geplaatst voor het eindtoernooi. De top 32 van de wereldranglijst mochten automatisch meestrijden om de landstitel. Daarnaast plaatste zestien darters zich via de Pro Tour Order of Merit. Daarnaast werden er ook enkele tickets weggegeven gedurende het kwalificatietoernooi in het Engelse Wigan. Achttien andere internationale spelers konden zich nog op verschillende manieren plaatsen, waardoor het deelnemersveld niet alleen darters uit Europa kende.

Prijzengeld

Tijdens het WK Darts streden de darters om een flinke prijzenpot van maar liefst 1,8 miljoen pond. De verliezers in de voorronde mochten al 4.500 pond opstrijken, terwijl de afvallers in de ronde die daarop volgde 11.000 pond wonnen. De zestien verliezende darters kregen een troostprijs van 18.500 pond mee naar huis. De acht afvallers bij de laatste zestien kregen 27.000 pond en de kwartfinalisten wonnen 40.000 pond. De verliezende halve finalisten wonnen 85.000 pond, terwijl de verliezend finalist 170.000 pond won. De winnaar pakte de hoofdprijs van het waanzinnige bedrag van 400.000 pond.

Braziliaanse darter

Tijdens het WK Darts 2018 was er één opmerkelijke debutant, namelijk Diogo Portela. Hij was de allereerste Braziliaanse darter die zich wist te plaatsen voor een WK. Portela werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Peter Wright (3-1), maar de Braziliaan behaalde wel een knap gemiddelde van 91,66 punten per beurt.