In de laatste dertig jaar is de populariteit van darts behoorlijk toegenomen. Het niveau is hoger dan ooit, maar ook het prijzengeld is gegroeid. Echter zijn er slechts enkele darters die erin weten te slagen om de wereldtop te bereiken. Jaarlijks wordt er een WK georganiseerd, waar uitgemaakt zal worden welke darters zichzelf de beste van de wereld mag noemen. Maar wie zijn eigenlijk de beste darters aller tijden?

Phil Taylor

Op de eerste plaatst staat zonder enige twijfel Phil Taylor. De Engelsman werd in 1960 geboren en wist de sport voor meer dan 20 jaar te domineren. In 1990 bereikte Taylor voor de eerste keer de finale van de BDO, deze eindstrijd won hij van Eric Bristow. Opmerkelijk genoeg was het Bristow die Taylor ontdekte in een pub. Taylor schreef bijzonder veel toernooien op zijn naam, maar hij stopte in 2017 met de sport.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen won als tweede Nederlander ooit een WK. Hoewel de darter begon in de BDO, maakte hij al op zeventienjarige leeftijd de overstap naar de PDC. In de eerste jaren boekte Van Gerwen amper successen, maar daar kwam in 2012 verandering in. De Nederlander won in dat jaar gelijk de PDC-titel. Tegenwoordig staat van Van Gerwen te boek als de beste darters van dit moment. Hij is bij elk toernooi dan ook de favoriet, dit is ook terug te zien in de quoteringen van de online bookmakers.

Gary Anderson

In 2001 begon Gary Anderson zijn carrière bij de BDO. Lang hoefde de Schot niet te wachten op een groot succes, hij schreef namelijk al in zijn debuutjaar de Welsh Open op zijn naam. In 2007 won Anderson zijn eerste grote toernooi, namelijk de International Darts League. Daarnaast is Anderson ook jaarlijks een grote kanshebber op de titel op het WK.

Raymond van Barneveld

In 1984 zegevierde Raymond van Barneveld op de Open Rotterdam, dit toernooi won hij al op zeventienjarige leeftijd. Dit bleek het begin van een wonderbaarlijk mooie carrière. Van Barneveld won in 1998 het WK van de BDO, hij versloeg in de eindstrijd Richie Burnett. Sinds die tijd is darts ongekend populair in Nederland.